I betalt samarbete med The wineagency och Rotari Nu mina vänner är det dags för avsnitt 3 i min IGTV-serie om ”Skapa ditt drömbröllop” som jag gör i samarbete med Rotari och i detta avsnittet så går vi igenom hur man dekorerar sitt bröllop! Ni hittar avsnittet här på min instagram under video-fliken och där finns också tidigare avsnitt såklart om ni har missat det. Jag är så himla glad att kunna bjuda på bröllopsinspiration hela hösten och våren och att just Rotari som är min personlig favorit när det kommer till mousserande ville vara med och ge er dessa avsnitt. Och här sitter jag under avsnittet och ger ett av alla tipsen kring hur man ska tänka när man ska dekorera sitt bröllop. Jag pratar bland annat om budgettips och sånt som faktiskt inte kostar något men även om att använda sig av att göra aktiva val i dekoren kring sånt som man "ändå ska ha" så att säga... Som här - namnlappar för sin bordsplacering behöver man och då ska de placeras på dukningen på något sätt - varför inte be alla nära och kära spara korkar under ett år innan och sätta ett litet hack i dem och placera namnskylten där i? Det ger en rustik känsla men kostar inte en spänn - smart va? Här ser ni lite mer av det som jag pratar om i veckans avsnitt - valet av servetter och hur stor skillnad det kan göra, ljus, dukning, vilka dekorytor jag brukar lista när jag jobbar och massor av annat. Och så pratar jag såklart om Rotari, denna italienska kvalitétsbubbla som är sponsor av avsnitten! Rotari är ju ett hantverksmässigt mousserande vin från Italien som görs med precis samma metod som de franska lite dyrare bubblorna. Vinet lagras i minst 36 månader innan det slutligen når butiken och det är ju låååång tid i jämförelse med tillexempel italienska prosecco som lagras 3 månader OCH DET MÄRKS tycker jag! Jag personligen älskar ju den mer komplexa smaken som Rotari erbjuder och därför har jag valt Rotari till såväl mitt eget bröllop som min systers, till min boklansering och många andra tillfällen. Trots att flaskorna lagras under så lång tid och man arbetar enligt den här hantverksmässiga metoden så kostar ändå en flaska inte så mycket – prisvärd lyx minst sagt! I avsnittet pratar jag också om det här - blommor och hur man kan kvalitétssäkra sina blommor om man vill lägga en lite mindre budget på sina blommor genom att göra det själv. Man kan ju köpa blommor eller plocka om man gifter sig under sommarmånaderna och oavsett vilket man väljer så är tipset att ALLTID plocka bort alla blad och taggar och sånt som sticker ut från stjälken på 2/3 av den för att se till att inget hamnar i vattnet. På bilden ovan ser ni hur en klassisk köpa-bunt-roser-i-mataffären ser ut och här behöver man rensa bort de gröna bladen som annars kommer förgifta vattnet och göra så blomman dör. Samma sak gäller med ängsblommor. En annan viktig del oavsett om man plockat eller köpt blommorna är att använda en vass kniv eller en ny vass sekatör om man inte känner sig så bekväm med kniv och alltid snitta om precis innan blomman går ner i vattnet i vasen. När blomsterstjälkar är i luften så börjar de "rören" som är inne i stjälken "dricka luft" istället för att dricka vatten nämligen och då täpper det till vilket gör att när den väl kommer ner i vattnet sen så dricker den inte lika bra. Så detta är superviktigt! Här ser ni skillnaden på en ros med både taggar och blad och en som är helt rensad - vill man ha en mer grönskande bukett så kan man behålla de gröna bladen uppe vid knoppen dit vattnet inte kommer nå såklart. Och när jag plockar ängsblommor eller trädgårdsblommor som jag vill ha i buketter så brukar jag göra det 1-2 dagar innan och då rensar jag dem och ger nya snitt och ibland packar jag dem i tidningspapper (alltså rullar in dem i tidningspapper för extra stöd så de står rakt när de "dricker upp sig" med vatten) innan jag arrangerar dem till buketter eller i vaser. Jag pratar om detta och mycket mer kring blomstertips i avsnittet också som jag hoppas ni vill spana in ”Skapa ditt drömbröllop” på instagram! I slutet på Januari kommer nästa avsnitt - can´t wait!