I betalt samarbete med The Wineagency och Rotari Äntligen är våren på igång och det betyder att det är dags att släppa nästa avsnitt i min bröllopsserie på instagram "Skapa ditt drömbröllop". De första tre avsnitten släpptes i höstas och vi nylanserar dem idag i samband med att det fjärde släpptes och detta handlar om mat och dryck. Ni hittar avsnittet här på min instagram under video-fliken och där finns också tidigare avsnitt såklart om ni har missat dem. Jag sitter själv och har påbörjat planeringen av just mat och dryck till vårt bröllop så detta avsnittet för jag väl tipsa mig själv om lite extra. För att tänka till på vad som passar just oss, vilken stämning vi vill åt och vad vi vill prioritera. Jag är så himla glad att just Rotari är min samarbetspartner i bröllopsserien för jag lär mig otroligt mycket av dem om hur man ska tänka med bubbel, vilka smaker som passar till och om man nu vill ha tårta till brudskålen så finns svaret på hur man ska tänka kring det i veckans avsnitt också! Rotari är ju ett hantverksmässigt mousserande vin från Italien som görs med precis samma metod som de franska lite dyrare bubblorna. Vinet lagras i minst 36 månader innan det slutligen når butiken och det är ju låååång tid i jämförelse med exemplvis italienska prosecco som lagras 3 månader OCH DET MÄRKS tycker jag, ni vet ju att jag gärna valt Rotari senaste 10 åren sedan vi provade ut och valde till vårt förra bröllop just för att den har den där lite mer rejla smaken jag älskar. Trots att flaskorna lagras under så lång tid för att få fram den komplexa smaken och trots att man arbetar enligt den här hantverksmässiga metoden så kostar ändå en flaska inte så mycket – prisvärd lyx minst sagt! Och när vi nu ändå pratar om Rotari så bad jag dem om råd för att ge tips till er vad som passar att servera till just bubblor, exempelvis brudskålen eller som i mitt eget fall på vårt bröllop där vi faktiskt körde bubblor genom hela bröllopsmiddagen. När det gäller bubblor så rekommenderar dem gärna något åt det salta hållet snarare än sötare eftersom hantverksmässiga bubblor som exempelvis Rotari inte är så sött i smaken generellt. Och det är inte bäst att kombinera med sötsaker som till bröllopstårtan som blivit så populärt att bjuda på direkt efter vigseln enligt experterna - men här gör man såklart som man vill! Jag personligen har inga problem att äta en tårta med bubbel (då gillar jag iofs inte de sötaste av tårtor och bakverk utan gärna med sommarbär exempelvis). De rekommenderar gärna små tilltugg som goda snittar eller om man vill köra på tårtan så en annan typ av tårta än den där söta – kanske något med passion exempelvis som matchar bra till dessa bubblorna. Foto So Lovely I avsnittet går vi igenom all mat och dryck som man ska planera för på sin stora dag. Från vad som bjuds på efter vigseln till brudskålsmingel, middag, snacksbuffér, sharefood eller 3-rätters eller kanske buffé och hela vägen fram till baren och nattvickningen. Hoppas ni vill kika och har ni några som helst frågor så skriv dem gärna i filmens kommentarsfält så ska jag svara på så mycket jag bara hinner!