Jag fick värsta rycket igårkväll och rostade kokosflakes, solrosfrön, pumpafrön och sedan gjorde jag en sats granola. Jag vill har sommarfrukost när gästerna börjar checka in i vpr gäststuga för semestern, visst ser det inbjudande ut? Jag själv har blivit besatt av turkisk yoghurt istället för vanlig, det är så galet gott med frön och granola och färska bär, mmm. Lite bröd, frukt och bär att sätta till så tror jag nog att gästerna ska trivas, eller hur? Annars tänker jag köra på "ta vad ni vill i kylen och vi hjälps åt med middag"- grejen för att kunna slappna av och vila lite jag med. Jag får alltid frågan om receptet på granola. Men jag höftar alltid, grunden är matolja, kokande vatten, honung och något socker, gärna typ muscovadosocker, och så ska alltid värmas och röras ihop och sedan kör jag loss med det jag har hemma. Som fiberhavregryn, kokos, sesamfrön, pumpafrön, solrosfrön, cashewnötter, pistagenötter, råggryn osv osv osv. Sedan rostar jag i ugnen på 140 grader och rör om ofta, brukar ta 1-2h. Och annars bara torrostar jag i stekpanna på hög värme, snabbt och enkelt men sååå gott. Dagens tips! Annars då? Charles var så taggad på sommarlovsmorgon så han vaknade och ville (okej krävde!) att gå upp redan vid 06 så han och Rickard har haft mysmorgon medan jag och min dunderförkylning fick sova lite till och nu har vi precis spelat innebandy alla tre innan Rickard precis stack iväg till jobbet. Hello sommarlov, nu kör vi!