<div> </div> <div> <div> </div> <div> </div> <div>Ni var många som frågade efter receptet på tomtegöt och det är plättlätt kan jag säga!</div> <div> </div> <div>Köp grötris, kanelstång och mjölk - recetet står på förpackningen men det kommer här med:</div> <div><em>(Jag brukar koka till typ 8 portioner på en gång så man har några dagar)</em></div> <div> </div> <div><strong>Du behöver:</strong></div> <div>3 dl grötris</div> <div>5,5 dl vatten</div> <div>1 liten tesked salt</div> <div>1 liter mjölk</div> <div>1 kanelstång</div> <div> </div> <div> </div> <div><strong>Gör så här:</strong></div> <div>1. Mät upp ris, vatten och salt i en kastrull och koka upp.</div> <div>2. Rör om och sänk värmen till svag värme och låt det småputtra i typ 10 minuter</div> <div>3. Tillsätt 6-7 dl mjölk och en bit kanelstång och koka försiktigt upp på nyt under omrörning</div> <div>4. Sänk värmen till riktigt svag värme och låt gröten svälla under lock i 25 minuter</div> <div>5. Fyll upp med restesterande möjlk (eller ta lite i taget om du vill se till att konsistensen passar din smak - jag gillar när den är lite hård när den kallnat i kylen), rör om och låt svälla ytterligare 20 minuter</div> <div> </div> <div>Ät och njut - jag brukar äta min med kanel, mjölk och lite socker och allra helst kall. Mmmmums..</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> </div>