<div style="text-align: center">Ni önskade ju recept så här kommer den VANSINNIGT goda kolan vi kokade igår som jag hittade i någon tidning, herregud vad mumsig den var!! Ska ni bara göra en kola i år så borde ni göra denna.</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"><strong><span style="text-decoration: underline">Ingr</span></strong></div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center">200 g smör</div> <div style="text-align: center">2 dl vispgrädde</div> <div style="text-align: center">2 dl strösocker</div> <div style="text-align: center">1 dl farinsocker</div> <div style="text-align: center"> 1 dl glykos</div> <div style="text-align: center">½ dl vatten</div> <div style="text-align: center">1 tsk havssalt</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"><strong><span style="text-decoration: underline">Gör så här</span></strong>:</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center">Bryn smöret i en kastrull genom att låta det koka på lite över medelvärme tills det börjar mörkna och får en nötig doft. Rör om lite då och då så det inte bränner fast men fega inte på att det verkligen ska vara mörkt. Blanda ner vispgrädden och ställ åt sidan. Koka sedan upp strösocker, farinsocker, glykos och vatten och låt sockermassan koka tills den ändrar färg och får en mörkare ton. Tillsätt gräddblandningen i tre omgångar och rör om med en visp mellan varven. Koka sedan kolan på medelvärme tills den har en temp om 125 grader. (Rör om lite då och då.) Lägg ett bakplåtspapper i en form och häll ut kolan. Strö över saltet och låt stå i rumstemperaturen i minst 6 timmar för att stelna. Skär upp i minder bitar.</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"> </div>