Gooodkväll!!!! Efter jobbet hoppade jag på min cykel och skyndade mig hemåt för att dra igång med min första Bakutmaning för 3. Det har tagit mer eller mindre hela kvällen men det får det vara värt! Det är ju ändå jag som får smaka den lite senare! Här följer en liten bildkavalkad från dagens utmaning: Recept på denna Traditionell Cheesecake från New York: Steg 1, BottenUgn 190 grader i 8-10 minuter 300 g digestivekex150 g osaltat smör6 msk socker Krossa kexen till smulor (med matberedare, mortel eller genom att lägga dem i en påse och ta något tungt och slå på) och smält samtidigt smöret i kastrull på låg värme. Blanda smulorna med allt socker och blanda sedan i det smälta smöret. Tryck ut allt i en form med löstagbara kanter och sätt in i mitten av ugnen på en plåt. (ej galler!) Steg 2, FyllningUgn 160 grader i 1 ½ timme 150 g osaltat smör2 dl socker4 stora ägg½ dl vetemjöl1 stor citron½ tsk vaniljsocker675 g färskost (Philadelphia)4 msk mjölk Lägg smör, (som gärna får vara lite mjukt) och socker i en stor bunke och vispa det vitt med elvisp. Ta sedan ett ägg i taget och vispa ner. (Nu börjar smeten se lite grynig ut men det är ingen fara!) Riv av skalet från citronen och vispa ner det, tillsammans med saften från citronen, mjölet och vaniljsockret, i smörblandningen. Ta färskosten och lägg i en ny bunkde där du försiktigt vispar den mjuk. (Gärna för hand) Häll sedan i mjölken, lite i taget, och vispa allt till en slät smet innan du sakta börjar vända i smörblandningen för hand. Försök att vända ner lite i taget och röra allting försiktigt till en slät smet innan du häller upp allt i formen som nu har svalnat. Grädda i mitten av ugnen på en plåt 1 ½ timme. Steg 3, GlasyrUgn 190 grader, 10 minuter 4 ½ dl gräddfil1 msk florsockerSaften från 1 pressad citron Rör försiktigt ihop alla ingredienserna till en slät smet som du häller på den nygräddade kakan. Se till att ugnen är tillräckligt varm innan du skjutsar in kakan i ugnen för sista gången. Låt kakan svalna i ugnen, helst med luckan lite öppen innan du placerar den i kylen minst 2 timmar innan servering. Tadaaaa, vad tycks? Nu vet ni vad jag har ägnat hela kvällen åt, hihi! Hoppas ni mår bra, imorgonbitti ska jag upp och springa! //FrökenKajson