Alltså!! I dagarna kom mitt svar på min DNA-analys tillbaka och det var liksom en hel bok som berättade precis hur just min kropp tar upp och svarar på olika saker som man äter, dricker eller t ex träning. Helt otroligt att jag inte visste innan att så pass mycket ligger i vårt DNA!! Visste ni det? Jag har inte hunnit läsa allt och jag ska få lite guidning i svaren i boken också i butiken så jag återkommer med update, ni var många som ville att jag skulle fråga om rabattkod om jag nu var nöjd vilket jag är så jag har mailat dem om det till er :). Det känns som jag är på en konstant hälsoresa och jag har alltid gillat att FÖRSTÅ mig själv, min kropp, mina sinnen och allt bättre. Jag gillar inte för flummigt dock, jag vill gärna ha belägg för sånt jag tar till mig och detta var verkligen spännande läsning! Något annat som är spännande är antiinflammatoriska råvaror och att tänka på att tanka på mig med såna råvaror. Jag har läst på lite och det är inte speciellt svårt egentligen, jag ökar upp med de bästa grejorna men anpassar inte resten speciellt mycket. Jag är inte känslig mot varken gluten eller laktos enligt min DNA-analys vilket var exakt som jag misstänkt, haha. Jag tror på balans och inte förbud och denna artikeln från Sahlgrenska tyckte jag pålyste att allt man rekommenderas äta i antiinflammatoriska kosten är såklart superbra- man ska alltid tanka på sig med bra grejer såklart. Och att äta socker eller vitt bröd som nästan blir till socker vet vi ju att det är inte bra för hälsan. Så det är rätt logiskt egentligen. Balans. Hur fin var denna pionbusken jag hittade i helgen?? Om jag ska tro på att vissa livsmedel driver på inflammationer lite mer så är den enda egentliga förändringen jag "borde" göra är att byta ut brödet till ett rågbröd - just nu lever vi med Södervidinges osötade råg levain och jag äter nog onödigt mycket bröd OM det nu kan påverka tarmfloran. Jag äter ju mycket grönt och mycket havre naturligt och bär går jag bananas på nu så det är väl kanske brödet men rågbröd är sååå tråkigt tycker jag, haha. Detta brödet lät ju dock gott och fröknäcke är ju en favorit såklart. MEN det jag tycker är så jobbigt när man kika lite på kost är att det nästan ALLTID är kopplat till vikt och viktnedgång och det triggar mig så därför är det oftast lättast att skita i det helt och äta vad jag vill. Jag har alltid ätit grönt, är ingen som överäter eller hetsäter och när jag säger att jag äter mackor istället för middag så är det 2 mackor - inte 8 som så många säger att de vräker i sig för att kunna bli mätta. Så jag vet ju att jag egentligen har balans. Och att jag helst inte ska tänka på eller experimentera med kost alls för då åker jag dit i jobbiga mattankar och jag varken behöver eller ska gå ner i vikt - jag vill bara tanka kroppen med bra grejer. Och inte elda på inflammationerna endometriosen ger såklart men jag undrar - finns det vetenskapliga belägg för att två mackor eller pasta till lunch gör detta om man nu äter resterande kost full med färgsprakande mat? Svårt det där.