Dags för lucka nummer 2: ”En maträtt jag gjorde för första gången i år” Ahhh, det måste få bli pasta limone av Zeinas kitchen - sååå gott och jag som älskar citron kan inte fatta att jag aldrig vetat om denna magiska men enkla pasträtt innan? Skulle vilja äta den alla dagar i veckan från och med nu, haha. Jag toppade den med broccoli här, sist gjorde jag den med microgreens men helst äter jag den med bara persilja som topping.... MMMMM Recept Pasta Limone av Zeinas kitchen 4 portioner 5 dl grädde (jag använder vispgrädde) 2-3 citroner (justera efter smak, jag tog 2 citroner) 75 g smör (smör gör såsen krämig, mängden kan minskas till 50 g) Ca 1 dl riven parmesan (justera mängd efter smak) Salt & peppar 400 g spaghetti eller tagliatelli Persilja till garnering (valfritt) Gör såhär: Koka pastan al dente i saltat vatten. Precis innan du silar av pastan sparar du ca 1,5 dl av pastans kokvatten och lägger det åt sidan. Riv skalet (endast det gula) från citronerna med ett zestjärn. Blanda citronzest och grädde i en gryta eller stekpanna med höga kanter och låt såsen koka upp, sänk värmen och låt sjuda långsamt i ca 5-6 min. Skär smöret i stora kuber och lägg en kub i taget i såsen samtidigt som du vispar. När smöret smält in i såsen vänder du parmesan, smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan i såsen och om såsen känns för torr späder du försiktigt ut den med lite av pastavattnet. Garnera med finhackad persilja och servera genast! Om du vill ha ännu mer citronsmak i såsen kan du pressa citron över vid servering.