Receptdags igen för jag fick mååånga som frågade efter receptet på chokladfondanten som jag har som signaturdessert vid mer eller mindre alla bjudningar - jag bara varierar tillbehören istället och alla ÄLSKAR denna desserten som faktiskt är skitenkel att slänga ihop... Man kan med fördel göra den redan dagen innan dessutom vilket är skönt och nu är det ju faktiskt fredag så då kanske ni är några som är ute efter ett härligt recept. Här serverade jag chokldfondant med kokosglass, ananas med mynta och grädde till Mexikanska kvällen.... Du behöver: 100 g smör 150 g god mörk choklad 2 st ägg 2 st äggulor 0,5 dl strösocker 2 msk vetemjöl smör + strösocker till formarna Och valfria tillbehör. Jag har alltid lösvispad grädde till för det älskar jag sen är hallon en klassiker som alltid är supergott med chokladfondanten.... Eller jordgubbar. Eller vilken glass som helst... Gör så här; Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen och bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Vispa ihop ägg, ägggulor och socker i en bunke och fortsätt sedan vispa i mjölet och blanda sedan ner choklad- och smörblandningen - rör tills det blir en slät och blank kräm. Smöra fyra ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ och sockra dem i så blir ytan blank och fin och fördela sedan smeten i formarna och sen brukar jag sätta dem i kylen tills det är dags. Sätt ugnen på 225 grader och ta ut formarna ur kylen en stund innan - när ugnen är varm sätter du in formarna och håller koll på när det är lagom att plocka dem, det brukar ta 8-12 minuter ungefär och hemligheten är att de ska vara muffinslika på ytan men vara helt rinniga och krämiga i mitten. Då är de perfekta.... Låt fondanterna stå några minuter och stjälp sedan upp dem på tallrik. Det bästa med detta receptet (som ursprungligen kommer från Pernillas jul) är att du kan faktiskt inte misslyckas. För vem älskar inte kladdkakesmet? VARM kladdkakesmet? Så även om du tar dem för tidigt så kan du servera dem i formarna istället vilket gästerna brukar smaska i sig minst lika lätt. Något till helgen kanske?