När jag nu slutade med gluten så fick jag ju se till att ta tag i detta receptet jag velat prova ett tag med... Glutenfria kesofrallor med havre och ägg. Enkelt och mer näringsrikt än dem jag bakade på glutenfri mjölmix här om dagen. Kesofrallor med recept från Lindas bakskola här Ca 14 st st 10 dl havregryn (glutenfria om de ska vara helt glutenfritt) 3/4 tsk salt 1 msk bakpulver 7 ägg 500 g Keso (valfri fetthalt) GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt. 2. Tillsätt ägg och Keso och rör om ordentligt. Låt blandningen stå och dra sig i ca 10 min. 3. Forma runda frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Sänk värmen till 225 grader efter halva gräddningstiden. Låt dem svalna på plåten. Låt bröden kallna helt innan du skär isär dem med en kniv. Jag gjorde halva receptet första gången och har prova frysa in dem och tar fram en när jag är sugen. Fick ett annat recept av en vän nu också jag ska prova på Havrebullar; 4 dl havregryn 2 ägg 2 dl kvarg eller 1dl kvarg och 1 dl keso 2 tsk bakpulver en nypa salt. Blanda ihop allt och klicka ut på bakplåtspapper och in i ugnen på 220 grader i 15 minuter. Lät också supergott ju, kanske ännu godare än ovan? Får prova! (Hon sa att om man mosar ner två bananer och bara tar 1 dl kvarg istället och har i lite kardemumma och kanel så blir det supergoda bananmuffins - får väl prova det med... Ingen fan av banansmak men det kanske är som bananpannkakor att det inte smakar så mycket?)