MEN vad roligt att ni är med i Kajsons julkalender i år igen och så många härliga utflyktstips det dök upp igår.... Dagens lucka är jag dock ännu mer spänd på för detta är något jag vet att vi är många som ständigt vill ha tips på - recept på snabb och enkel middag! Jag såg imorse att en av er som är med i julkalendern, Sofia, hade bloggat en grönkålspasta som jag ska prova för den såg SÅ god ut!! Okej, mitt bästa recept är ju Ebbas recept på ugnsomeletten för den är SÅ enkel och god. Du behöver… 2-3 msk olivolja Cirka 10 små tomater, typ körsbärstomater 1/2 hackad lök – rödlök, somrig salladslök eller purjo! 6 ägg 4 dl mjölk 2 dl riven ost (gärna västerbotten eller cheddar) Typ två nävar färsk spenat eller ruccola som du river sönder Ca 100 g fetaost (eller chèvre) Krydda med havssalt och svartpeppar EXTRA: Klipp i lite skinka, gott med lufttorkad – eller skiva ner några kokta potatisar om du har i kylen… 1. Sätt först av allt på ugnen på 200 grader. Häll sedan olivoljan i en ugnsform… 2. Halvera tomaterna och sprid ut i formen med “skärsidan” upp. Lägg i lökhacket i formen. Ställ in detta i ugnen (cirka 10 minuter, inte så noga)… 3. …Och när du fått in formen i ugnen – ta fram en bunke, rör ihop ägg, mjölk och riven ost, salta och peppra. 4. Ta ut ugnsformen, nu har tomater och lök fått färg. Sprid ut spenat / ruccola, smula över fetaosten – häll över äggblandningen. Ploppa ner skinkan, om du kör det! 5. Grädda i cirka 25 – 30 min tills omeletten får färg. Klart! Servera med en sallad. Vill ni spana på luckor från andra som är med i julkalendern? Sofia Bergstrand Jessica Lagergren Funkisistan Kraka Linda Sofie Olsson Lifestyle by Cherie Stronger Life Sweetwords Minas Värld Nathalie Orsakullan Minas Värld Jenzel Detta är en del i Kajsons julkalender där alla skriver om samma sak/ samma rubrik varje dag enligt de "luckorna" kalendern satt, vill du också vara med så spana in här.