Hej kära läsare och GOTT NYTT ÅR! Innan vi kastar oss in i 2023 tänkte jag sammanfatta vår nyårsafton lite... Och sen mjukstartar jag alltid året försiktigt så kasta oss in kommer vi inte göra, haha. Nyårsafton vaknade vi här hemma och jag städade och dukade för en enklare lunch när våra gäster skulle komma och ja - ni vet plockade och plockade och plockade bort allt så det kändes fint. SEN började barnen bygga koja... Och lunchdukningen stod helt plötsligt utan stolar, haha. Men det gjorde inget för det var Micke som skulle komma med sin sambo Frida och vår guddotter Alva. Älvan Alva som vi kallar henne nu efter vår saga. Och Micke skulle bjuda på nygrillade hamburgare från Bastard Burgers kitt så det var inte så noga med att det skulle vara fint och dukat egentligen. Barnen fick behålla kojan! Och hamburgarna var SÅ HIMLA GODA! Oj, oj, oj - visste ni att man kan gå in och köpa hem kitt så man kan grila så här hemma? Efter hamburgaren gick vi på promenad allihopa ner till stranden. Jag skulle ta ett vinterdopp och de andra skulle titta på för det blåste och vad vidriga svarta vågor så det lockade ingen mer än mig denna gången. Sen gick jag och Frida och Alva en extra promenad så hon fick se våra hoods i Höllviken innan vi gick hem för Fifa-23 och chill afternoon... När kvällen kom så värmde jag upp uterummet och fixade löjromschips och champagne där ute till alla som start på vårt firande. Det blev en mysig stund innan jag gick in och slängde ihop förrätterna som dagen till ära skulle vara samma som vi serverade på vår bröllopsfest i somras. Alva föddes ju bara dagarna innan så Micke och Frida missade festligheterna och alla våra gäster sa att det var bästa menyn och godaste maten någonsin. Menyn hade jag satt så det visste jag att den var briljant, haha. Men vi hade inga recept på hur man faktiskt lagade maten utan bara menytitlar så här fick chansas och tolkas lite. Till förrätt hade vi nybakat bröd med vispat smör, carpaccio med nordisk pesto och lagrad ost, krämig burrata med eldade skånska tomater och citronvinägrett samt en surdegspizza med rödkål, ruccola och parmesan. Det. Var. Så. Gott! Var faktiskt stolt över mig själv som lyckades, avskyr egentligen att laga mat till andra... Det är ju lite hattigt att få till en sittande middag med en 5månaders, en matvägrande 4åring och en 7åring men vi hade det mysigt och trevligt ändå. Och roligt för kolla vad gästerna hade tagit med sig: Gott Nytt År, haha! Sen blev det citronrisotto med råstekt sparris och friterade rotfrukter till huvudrätt - på bröllopsfesten serverade vi även grillad kyckling till men det skippade vi denna dag. Här efter serverades en pasta cacio de pepe också på bröllopet men eftersom vår middag blev så hackig bestämde vi oss för att laga den till lunch dagen efter istället. Medan Alva nattades så bjöd Micke på en hotshot så vi skulle orka hålla oss vakna, haha. ÄLSKAR hotshots! Och barnen fick glass med extra allt! De är inte pirriga för fyrverkerier eller tolvslaget egentligen våra barn för de har fram tills i år tyckt till och med tomtebloss är läskigt men de tyckte det var mysigt att hänga i soffan runt oss och var faktiskt vakna till midnatt. Det var mysigt att få pussa dem vid tolvslaget innan vi nattade dem!! Medan de somnade så fick gästerna recept på att fixa efterrätten som är min godaste som finns. Riktigt god vaniljglass som man häller ovispad vispgrädde på så den liksom stelnar... Sen toppar man med hackade jordgubbar, hackad vit choklad, hackad mjölkchoklad och en hemmagjord chokladsås som är to die for som min kompis Lotta har lärt mig... På bröllopsfesten var chokladen bakad i ugn och det var SÅ gott men det visste jag inte hur man gjorde så den blev så där knäckig... Och så hade vi hemmagjord kolasås då också. Och där blev bilden suddig och vi satt uppe och pratade till halv tre. En så fin nyår och så fin start på 2023. Morgonen efter sov alla till tio och sen dukade jag upp årets först frukost till oss alla. I år ska jag njuta av varenda frukost för det är det bästa målet jag vet!! Och sen blev det mys, promenad, fotboll på fotbollsplanen på Charles skola, lek med kusinerna och lite annat som avslutning på årets första dag. Vid tolvslaget landade jag i årets ord för mig... 2020 var ju traumaterpain och där med foten på bromsen. 2021 var återhämtning. 2022 var uppbyggnad. Och nu kommer 2023 vara balans/harmoni. Att hitta balansen i vardagen, i veckorna, i träningen, i kosten, i njutningen, i vilan, i återhämtningen, i jobbet, i tid med vänner, i tid med Rickard, i tid med familjen, i fläng vs lugnt hemma. Balans. Vad är ditt ord?