OJ vilken dag, allt har gått i ett och jag hann träffa Elle som driver CINK shop på eftermiddagsmöte i stan också vilket var mysigt... Sen smsade jag till grannen och frågade om vi skulle hämta kidsen ihop och leka efter föris så vi promenerade upp till förskolan i lugn takt och drömde om sommarens vin och höstens powerwalks för hon ska nämligen få barn redan nu i vår och vi kommer vara mammalediga ihop i höst. Fantastiskt! Så det har varit fullt röj här hemma med playdejt fram tills nu när vi precis badat och krupit i soffan i lugn och ro... Rickard har varit i Göteborg idag och jobbat men kommer snart hem så vi har fått gömma undan paketen vi trixat med inför stora födelsedagen imorgon - alltid lika mysigt att fira! Jag fick förresten frågan om receptet på de goda "hälsomuffinsen" som mamma bakade i söndags - som sagt jag är inte all for hälsofejkfikor för då tar jag hellre en riktig mer sällan men nu som gravid så är ju de här muffinsen perfekta som ett lyxigare mellis.... OCH det är veganska för er vill ha det - (från Mattias Kristianssons kokbokVego hela dagen) Dessa var faktiskt goda på riktigt, jag skojar inte... Lättast att äta med sked, du behöver: 4,5 dl fullkornsvetemjöl 1 dl havregryn 2 tsk bikarbonat 1 tsk mald kardemumma 0,5 tsk salt 3 bananer 0,5 dl agavesirap eller farinsocker 1,5 dl rapsolja 2 dl växtbaserad mjölk 1 citron, rivet skal 2 dl frysta blåbär Frasig topping 0,5 dl havregryn 1 msk farinsocker Dagens mellis såg ut så här på mitt kontor..... Så här gör man: Sätt ugnen på 175 grader. Stoppa ner pappersformar och gärna i en muffinsplåt, annars kör jag dubbla papper. Blanda fullkornsvetemjöl, havregryn, bikarbonat, kardemumma och salt i en bunke. Mosa sönder bananerna i en annan bunke. Rör ner agavesirap eller farinsocker, rapsolja, mjölk och rivet citronskal. Vispa ner i mjölblandningen. Använd en ballongvisp, det är enklast. När du har en hyfsat slät smet rör du ner blåbären. Fyll formarna till 2/3 med smet. Blanda havregryn och farinsocker till toppingen och strö över muffinsen. Grädda blåbärsmuffinsen i 22-24 minuter eller tills de är helt torra i mitten. Testa med en sticka. ÄT OCH NJUT! Jag är lite i chock över hur mycket recept jag delar med er för tillfället men det är nog hungern som gör att matinspirationen kommit igång - vansinnigt goda nyttiga chokladbollar hittar du recept på här.