Jag vet INTE vad som hänt med mig men jag googlar enkla recept och planerar inköp så att vi har så jag kan laga middag hela veckan. Är detta någon sista-mamma-ledighets-kris jag går igenom? Eller är det att jag är så JÄKLA HUNGRIG hela tiden som motiverar mig? Oavsett är det mysigt eftersom jag har bestämt mig för att jag har tiden för det, idag lagade jag Linnéas Skafferis enkla kycklinggryta - kolla på bilderna på hennes sida för lite mer inspirerande ljuvliga tillbehör - och mer tilltalande bilder, haha. Den var verkligen SUPERENKEL och det är liksom grejen med Linnéas recept tycker jag, för precis som igår kändes det som man bara tjoffade ihop det och så var det klart. Jag provade ge August den vanligt men bestämde mig sen för att mixa den med lite extra vispgrädde och njä det gick ändå sådär får jag väl erkänna, men han var SÅ trött nu när vi kör förskoletider med bara ett sovpass på dagen och lunch innan så jag vet inte om det var det kanske. Charles ska få äta detta till middag i eftermiddag, blir spännande att se vad hans betyg är! Och här är mitt knep nu när vi lämnar barnmat bakom oss (vi kör oftast plockmat men idag mixade jag ju det jag lagade) - att toppa med grönsaksklämmisar för att dels få i honom lite mer och dels vänja honom vid att äta olika sorters mat. Han vägrade äta det jag lagt upp idag men när jag toppade varje sked med kycklinggryta med lite sån här grönsakspuré så åt han minsann upp alltihopa. Och att han fick i sig päron, broccoli och ärtor på köper var ju inte så tokigt det heller, vi har ju matmission och sovmission nu inför inskolningen 1 oktober. Hur som - JAG älskade grytan och toppade min med en massa babyspenat. Mums! Jag körde lite tabata med August i famnen, på ryggen och på höften så det är därför jag sitter i träningskläder men jag var iaf SÅ nöjd över att ha lagat mat igen (sa jag att jag lagade igåreftermiddag också? VAD HAR HÄNT som sagt....) Enkel kycklinggryta från Linnéas Skafferi 1 kg kyckling 1 gul lök 2 vitlöksklyftor salt & peppar 2 dl smaksatt creme fraiche ca 2 dl mjölk 15 körsbärstomater 1 tsk soya citron färsk persilja 1 fp fetaost Skär ner kycklingen i mindre bitar och bryn den hastigt. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk, krydda med salt och peppar. Blanda kyckling, lök, creme fraîche, mjölk, tomater och soya i en gryta och låt koka upp under lock. Låt koka tills kycklingen är helt klar, ca 10 minuter. Späd ev med mer mjölk om så behövs. Smaka av med citron och finhackad persilja. Smula över fetaosten. Servera med grönsaker och kokt couscous eller ris. Smaklig måltid!