Happy sunday alla vänner! Igår såg jag ut så här när jag välkomnade våra gäster för härligt eftermiddagshäng och italiensk dinner night. Klänningen har fickor vilket jag ÄÄÄÄLSKAR och är från Costa mani, älsk på att ett enda plagg kan göra en hel outfit. Vi började i uterummet... Men barnen ville mest springa runt och leka så det fick dem göra medan vi satt här och babblade i nästan två timmar i sträck non stop. Då fick jag slå mig på knäna och gå in och slänga ihop middagen till stora och små... Det blev "build your own pasta" där jag gjorde Sofia Woods vodkapastasås till vuxna och hällde i en karaff och värmde på vanlig tomatsås till barn. Och så gott surdegsbröd, sallad, burrata, parmesan och såklart majs och tomater till kids. Succé om jag får säga det själv! Mmmmmm. SÅ HIMLA GOTT recept! Jag äter tydligen pasta varje helg just nu, ooops. Och sen gjorde jag den godaste chokladsåsen ever som till vaniljglass och den slår aldrig fel. Min vän Lotta som lärt mig den, ska klura på om jag får dela det receptet eller inte men det är svim-gott! Barnen hade bio med Sing (SÅ rolig film ju) men de tröttnade lite efterhand så då fick det bli Svt Kids istället. Vi vuxna pratade non stopp till halv elva när vi fick avbryta och säga tack och adjö och natta alla barn. En fin-fin lördag helt klart! Jag pratade på instagram om det här med att vi sällan bjuder på middagar i "par"/familjer utan alltid bjuder in ett gäng och att jag är SÅ mycket mer bekvämt med det. Att eventa upp. Men eftersom jag inte lagar så mycket mat med smak (kidsen kör jag fortfarande enkla, säkra kort på med ni vet köttbulle-racet och jag äter ju mest olika sallader och ris-lax grejen när jag lagar till mig och steker massa grönkål och broccoli typ.) så känner jag mig alltid osäker när jag ska laga mat till "gäster". Alltså gästerna är ju vänner men ÄNDÅ - det var första gången vi bjöd dessa på middag och jag är ju ofiltrerad även privat så jag hade redan sagt att jag är rädd för att laga middag åt folk så de var så peppande, haha. Och det blev faktiskt SÅÅÅ GOTT! Det roliga är ju att jag konceptade ändå. Det känns lättast för mig med italiensk afton eller "build your own pasta" istället för bara en middag. Då kan man gömma sig bakom konceptet, haha. Andra koncept jag kört: Mexican night - med tacos med aaalla tillbehör. Build your own fish tacos - då kan man kör crispies (stora fiskpinnar typ) som man delat till barnen och sen kan man göra annan god panerad fisk till vuxna) och massa koriander och chilisåser och avokado och grejer American burger night - burgare och pommes. Kan inte bli bättre Pizzanight - såklart. Mitt säkraste kort och då köper vi pizza, haha. Köttfatet - grilla en massa gott kött och servera med enklar tillbehör. Oftast grillar vi feta och en massa grönsaker också Hur som helst, det är ju SÅ trevligt med middagar så jag är peppad på att ha fler när vår kalender tillåter, helgerna är gaaalet bokade fram till sommaren känns det som... Och på sommaren när det grillas brukar vi tycka det är lättare att bjuda hem - grillat är liksom grillat. Det förväntas inget otroligt då. Så min utmaning blir till hösten - att bjuda in på middagar då. Redan peppad! Och pastanight kör vi definitivt igen!