Idag är vegetariska dagen och i veckan provade jag ett nytt recept som jag och Charles lagade tillsammans.... Mitt barn gillar ju inte pannkakor (trodde helt ärligt ALLA barn åt pannkakor och köttbullar med potatismos men icke detta barn vilket gör det klurigare när man ska vara iväg hemifrån då dessa två oftast är standard på barnmenyn....) men han älskar gröna ärtor så när jag såg receptet på ärtplättar tänkte jag PERFEKT! Det där måste ju funka.... Så vi lagade det tillsammans och han snacksade på kalla ärtor från frysen när vi höll på - eller ärtglass som han kallar det när han får ärtorna direkt från frysen, haha. Det är faktiskt gott även om jag oftast serverar de varma till själva middagen, hur som. Här är receptet på ärtplättarna! Du behöver: 2 dl mjöl 1,5 dl vetemjöl 2 ägg en nypa salt 1 dl frysta ärtor lite hackad färsk mynta och så smör till stekning såklart.... Vispa mjölk och mjöl till en jämn smet och vispa ner ägg och salt innan du tillsätter mixade ärtor och mynta och vispar upp allt. Sen är det bara att steka små plätt! Urgott, i originalreceptet från "Mer Smak" är det en apelsinsallad till med apelsiner och rivna morötter men vi körde toppingen av ärtor för att säkra upp Charles favoriter så han faktiskt skulle smaka.... Jag älskade ärtplättarna och har haft dem som mellis här hemma i veckan. Charles däremot smakade som han oftast är duktig och gör nu för tiden men ICKE - han åt bara ärtorna. Suck. Bara att kämpa på, det sägs att vissa smaker och konsistenser tar 10-15 gånger innan man vänjer sig vid men alltså det är tålamodsprövande att laga middag varje dag som ratas ska ni veta, tack och lov gillar han en del grönsaker vilket gör mig lite lugnare i det hela. Jaja - mamman fick en massa ärtplättar iaf!