I superstolt annonssamarbete med Hemmakväll Gissa om det blir en GLAD alla hjärtans dag här hemma, haha. Både jag och Rickard älskar ju Hemmakvälls färska, smarriga lösgodis och det är liksom där vi handlar vår godispåse när det vankas helg.... Så att få förfrågan om ett samarbete med dem för att få göra en godisbuffé och tipsar er med mina bästa tips och trix för hur man ska tänka och göra om man vill ha en sådan här på bröllopet, kalaset, dopet, festen eller en torsdag för att överraska sin man var som en galen dröm för mig... Och Rickard, men det visste han ju inte om såklart... Jag ska få göra två godisbufféer och nästa är lite mer klassisk bröllopsinspirerad - har ni några frågor eller vill se något speciellt till det så kommentera och fråga/ tipsa!! Men först ut var denna som jag gjorde här hemma och jag ville visa hur enkelt man faktiskt kan göra en härlig godisbuffé med några snabba, enkla knep och såklart - Hemmakvälls magiska godis. Alla burkar, glas och skålar har jag tagit ur skåpet här hemma, svårare än så behöver det alltså inte vara... Jag valde att köra på rosa/rött tema eftersom det passande nog är alla hjärtans dag... Så tips ett är att välja en eller ett par färger som du tar sikte på, här körde jag mycket rött och rosa men det är ingen fara att det helt plötsligt är liiite blått (som på dumlen eller sourflaskorna) eller som skittles som är en mix av färg. Bara du har en röd tråd och siktet på en eller två färger så blir det enhetligt. Kika sedan vad du har i skåpen där hemma i form av glas, vaser, fat, burkar och skålar. Allt som är genomskinligt funkar att använda och det får gärna vara olika storlekar och former för att få till en mer spännande känsla.... Lite levande ljus och blommor lyfter godisbuffén och även här tog jag bara vad jag hade hemma, värmeljus i våra dricksglas och rosorna jag hade fått av Rickard. Men nog om det, nu till GODISET!! Vill man tänka lite ekonomiskt så är det smart att ta mycket av det som inte väger så mycket - alltså det luftiga och köra det i de stora skålarna. Fransk nogat känns ju urlyxigt men är tungt som attans så det kanske kan vara i ett mindre glas t ex- hemligheten är ju att BRASSA PÅ ändå och verkligen gå loss bland Hemmakvälls stora utbud. Det är då blir något alldeles extra. I vårt fall behövdes ju inte en massa cellofanpåsar eftersom vi ska äta upp allt själv, haha, här är en av de fina som Hemmakväll har i sitt sortiment där jag gjort en liten mix till Rickard som jag ska gömma i hans bil. Men ska du bjuda gäster så är en liten påse, burk eller servett bra för gästen att kunna plocka godiset i/på. Och på tal om att plocka godis så var tjejen på vårt Hemmakväll här på Näset urgullig när jag frågade om det var okej att jag tog olika sorter i olika påsar för att det skulle vara enkelt att göra godisbuffén hemma. Tips! Rickards favoritgodis Skittles, har ni smakat dem? Jag gillar dessa mer än originalet får jag säga men just denna burken kommer nog främst bli Rickards... Jag föredrar det sura... Okej låt oss sammanfatta tipsen för att skapa en snabb, härlig, smarrig rördrosa godisbuffé: Ta fram burkar, vaser, glas, fat och skålar som är genomskinliga hemma för att få en uppfattning om hur stor buffé du ska göra och skriv ner hur många olika sorter du kan ha Fundera ut färgtema och hålla dig till 2-3 färger ELLER blanda hej vildt. Det har vi faktiskt gjort på ett bröllop en gång och det blir riktigt maffigt det med Åk till Hemmakväll och gå loss i deras färska och urgoda sortiment och plocka i ditt färgtema i olika påsar. Vill du vara kostnadseffektiv så tänk lätt i de stora skålarna/ faten och tungt i de små Plocka in lite levande ljus och blommor och kanske en duk för att lyfta godiset extra Provsmaka alltid alla sorter innan du lägger upp - för att vara på den säkra sidan, haha. Eller bara för att det är så himla gott ...men ät inte upp allt godis innan du bjudit... En sort i varje burk/glas så får du till rätt känsla Vem skulle du vilja bjuda denna lyxiga alla hjärtans dag godisbuffén på ?