Innehåller annonslänk till Adlibris Jag klarade av att följa August hela dagen och bara vara närvarande med honom och vi har haft en SÅ härlig dag!! Vi bestämde oss för att flytta idag... Det var dags för honom att flytta in i sitt rum och han tyckte det var så spännande när vi drog över sängen till hans rum och organiserade där och lekte och hade oss.... Än så länge får han fortsätta sova i spjälsängen och jag har inte orkat tänka ut möblerna än, den där byrån är ju gamla skötbordet så den ska vi skänka och sen vill jag att han ska ha något skrivbordsliknande som Charles har på sitt rum men just idag handlade det bara om att flytta in och det var så himla mysigt. Han sov lunchpasset där och sov utan uppvak i 2 timmar för första gången - ett gott tecken ju!! Och nu sover han sin första natt där, spännande! Inatt sov han urkass (tydligen) men igårnatt sov han ju hela natten för första gången så jag håller tummarna för att han ska trivas och sova gott.. Charles vaknade också inatt och sov dåligt så där får man för att man ropa yay, haha. Hur som, vi lagade ju fantastiska Ebba von Sydows ugnsomelett idag till lunch här hemma och både jag och August älskade den, har gjort den förrut och den är så himla enkel och smarrig. Den är från deras magiska bok som ni hittar här och jag bara älskar hur Ebba beskriver enkelheten i deras recept. Jag visade den på storeis och så många frågade om receptet så här kommer det från Ebbas bok och blogg: Du behöver… 2-3 msk olivolja Cirka 10 små tomater, typ körsbärstomater 1/2 hackad lök – rödlök, somrig salladslök eller purjo! 6 ägg 4 dl mjölk 2 dl riven ost (gärna västerbotten eller cheddar) Typ två nävar färsk spenat eller ruccola som du river sönder Ca 100 g fetaost (eller chèvre) Krydda med havssalt och svartpeppar EXTRA: Klipp i lite skinka, gott med lufttorkad – eller skiva ner några kokta potatisar om du har i kylen… 1. Sätt först av allt på ugnen på 200 grader. Häll sedan olivoljan i en ugnsform… 2. Halvera tomaterna och sprid ut i formen med “skärsidan” upp. Lägg i lökhacket i formen. Ställ in detta i ugnen (cirka 10 minuter, inte så noga)… 3. …Och när du fått in formen i ugnen – ta fram en bunke, rör ihop ägg, mjölk och riven ost, salta och peppra. 4. Ta ut ugnsformen, nu har tomater och lök fått färg. Sprid ut spenat / ruccola, smula över fetaosten – häll över äggblandningen. Ploppa ner skinkan, om du kör det! 5. Grädda i cirka 25 – 30 min tills omeletten får färg. Klart! Servera med en enkel grönsallad och en enkel senapsdressing (på olivolja, äppelcidervinäger, citron, senap, salt och peppar). Jag tog bara det jag hade hemma men det blev urgott ändå, och August gillade det med vilket var så himla mysigt - att äta lunch tillsammans.