Ojojoj nu har jag hittat ett nytt favoritbröd här hemma! Som är naturligt glutenfritt med MASSA näring - alltså inte glutenfritt mjöl i som ersättare som ju inte heller har näring och därmed inte blir så bra i antiinflammatorisk kost. Men det HÄR mina vänner!! Det blev två såna här bröd på detta receptet och det är SÅ GOTT så et inte är klokt! Sodabröd med pumpakärnor Ingredienser: 6 dl vatten 0,5 dl smält kokosolja eller smör 2 ägg 2-4 msk honung 2 msk äppelcidervinäger eller citronsaft 3 dl ljust teffmjöl eller mörkt teffmjöl 3 dl havremjöl eller durramjöl 1 dl linfrön eller 0,75 dl chiafrön 1,5 dl pumpakärnor (kan ersättas med nötter eller solroskärnor) 30 g fiberhusk 3 tsk bikarbonat (kan ersättas med 1 msk bakpulver, uteslut isf vinäger) 2 tsk salt Gör så här: Värm ugnen till 225°C. Vispa ihop vatten, ägg, fett, vinäger och honung i en bunke. Mät upp och blanda alla torra ingredienser väl för sig. Tillsätt mjölblandningen till vätskan och blanda hastigt ihop. Degen behöver inte knådas eller vispas under någon längre tid. Låt stå och svälla i bunken i minst 10 minuter, gärna lite längre. Stjälp försiktigt upp den ganska så klibbiga degen på en rejält mjölad yta och se till så att den håller ihop. Dela degen i två delar med en kniv och använd extra mjöl för att forma två runda bröd. Placera ut bröden på en plåt med bakplåtspapper och skåra ett kors i varje degrundel. Skär hela- eller nästan hela vägen igenom. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills att bröden svällt upp, är genomgräddade och fått fin yta. Receptet hittade jag här