Jag har haft en bakvecka som ni märker och i helgen kommer ett MAAAGISKT gott recept upp med cornflakes och choklad men när jag åt min otroligt goda glutenfria havrebulle imorse tänkte jag att detta receptet måste jag ju lägga upp till er för dessa frallor var OTROLIGT goda och är dessutom naturligt glutenfria så man slipper hälla i de konstgjorda glutenfria mjölen appropå antiinflammatorisk kost... Jag hittade receptet hos Nillas Kitchen men körde lite på frihand och det gick bra det med! Naturligt glutenfria havrefrallor med få ingredienser Ingredienser: 25 g jäst 800g/8 dl jummet vatten 345 g havremjöl 180 g bovetemjöl eller durramjöl 40 g psylliumfröskal (gamla fiberhusk) ev. 1,5 msk agave eller honung (valfritt) 1,5 tsk salt Gör så här: Smula jästen i en degblandare eller bunke och tillsätt vattnet. Vattnet kan vara 30-37°C beroende på hur snabbt du vill att degen ska jäsa. Kör degblandaren med en insats för kaksmet eller visp. (Degkrok behövs inte. Det går också bra att använda elvisp eller vanlig visp i en bunke.) Ha i honung eller agave om du vill använda sötning. Mät upp resterande torra ingredienser med hjälp av en köksvåg och blanda ihop - här omvandlade jag helt ärligt till dl och det gick bra ändå! Tillsätt de torra ingredienserna (alla på en gång) till degvätskan och blanda ihop. Det blir en ganska klibbig smet som sakta sväller och stelnar vart efter psylliumfröskalet suger upp vätska. Vänta ca 5 min för att tillåta degen att svälla maximalt och forma sedan små bröd med fuktade händer eller klicka sedan ut smeten på bakplåtspapper på en plåt och pudra havre eller annat mjöl över. Låt frallorna jäsa på plåten under bakduk i 75-160 minuter beroende på hur varm degvätska du använt. Sätt ugnen på 225°C och grädda i 20-25 min beroende på hur bruna du vill ha dem. OBS! Det är viktigt att man låter brödet kallna helt innan du äter dem, det går alltså inte bra att äta dem helt nybakade. Skär man i brödet innan det är kallnat klibbar det ihop.