Hello söndag mina vänner, Jag känner mig lite off på djupheten här i bloggen, jag som ÄLSKAR att skriva av mig långa inlägg om tankar om samhället, föräldrarskap, HSP, relationer osv får bara ur mig precis vad jag gör varje dag. Det vet jag ju att ni gillar också men jag vill ju ha mixen här! I veckan så fick jag en fråga på DM på instagram om hur jag tänker med antiinflammatorisk kost nu, hur jag gjorde när jag började och massor med andra frågor från en följare som nu skulle påbörja att försöka läka sin hormonella obalans och var livrädd - precis som jag var när jag började. Så då fick jag feeling och gjorde en miniserie på 4 avsnitt spontant om just min antiinflammatorisk resa. Den finns här. Igår körde vi tidigt till Ystad för att heja på Charles i hans allra första innebandymatch! Vi har äntligen landat i att morgon/förmiddagsaktivtet EN helgdag just nu så det finns återhämtning också så eftersom det blev match igår så fick Charles välja om han ville gå på träningen eller skippa den idag och då skippade han den. Och det var skönt för då sov han och jag till 09 och kom ner till att Rickard bakade scones till hela familjen - YAY! Och på tal om antiinflammatoriskt så lever ju inte Rickard så men det finns små enklar förändringar man kan göra för att få i lite mer näring - exempelvis har jag bytt ut vetemjöl till ekologiskt dinkelmjöl rakt av men dinkelmjöl har mer näring i sig. Enkelt knep för hela familjen. Och igår fick jag ett samtal från en släkting som också kände att hon vile börja sin läkande resa för sin kropp och ville ha tips på hur man börjar när allt känns övermäktigt och det viktigaste är ju att inte göra ALLT på en gång för då orkar man inte hålla ut. Lite som den som aldrig tränar som gör ett nyårslöfte att hen ska träna 4 gånger i veckan och rivstartar men tappar det lagom till februari. Ska man göra en hälsoresa så behöver den få TA TID och vara långsiktig. Och långsam. Något vi i vårt samhälle inte är vana vid. När jag slutade med gluten exempelvis, då kändes det ÖVERMÄKTIGT att äta äcklig bönpasta när resten av familjen skulle äta spaghetti och köttfärssås exempelvis (men att byta ut blandfärsen mot nötfärs kändes enkelt och vi gör allt på nötfärs här hemma) så då fick jag tipset att börja med att bara byta ut till glutenfri pasta när vi lagade något till hela familjen. Denna pasta ovan gillar alla i familjen och den brukar jag servera när jag gör stor pastasallad på sommaren också och alla gillar den - inget konstigt byte alls alltså! M Men på sikt - så ska man ju titta på att leva och fokusera på att få i sig så mycket näring som möjligt. I pasta - glutenfri eller med gluten finns det ju inte så himla mycket näring så att äta pasta (även glutenfri) är något jag inte gör varje dag men det blir ju ofta så på helgen när jag äter med familjen. I veckan fokuserar jag på helantiinflammatoriska tallrikar där allt är fyllt med näring helt enkelt. Bästa glutenfria brödet som inte är gjort på glutenfritt mjöl (att bara gå och köpa glutenfritt i frysen är lite samma sak - det går ju bra om man tror man vill dra ner på gluten men man fyller fortfarande inte kroppen med näring - Martas bröd är gjorda på riktiga ingredienser och inte stärkeslefyllt glutenfritt mjöl). Här är ett typiskt exempel på hur jag kan göra när barnen ska äta något totalt inflammatoriskt och när jag inte tycker det är värt det att stoppa i mig det - som i fredags när deras högsta önskan var att äta burger king till middag. Det äter jag också när vi är on the road men i fredags kände jag att jag hellre hällde i mig näring och det absolut bästa jag vet är ju MACKOR! Och eftersom jag hade bakat ett havrebröd så gick jag loss på det och avokado och tomater och hade stekta champinjoner till. SÅ GOTT och fyllt med näring. Tjohej, så blev det ett inlägg om min serie på instagram istället och lite tänk kring balansen i antiinflammatoriska val. Men så äter jag ju numera också detta: Det kunde jag inte göra under läkningsprocessen men det kan jag numera! Vilken skål tror ni är min?