Rickard köpte hem en massa salmalax och fyllde frysen när fiskbilen var förbi så igår tog jag fram en bit och tänkte att den kan jag halstra till lunchen för det är ju så gott - älskade ju denna som är en favorit men tänkte att jag skulle tömma kylskåpet på grönsaker idag och samtidigt fortsätta tanka kroppen med näring så mycket jag bara kan. Tog typ morötter och vitkål och strimlade tunt och hade en salladslök jag hackade i också och så resten av gurkan... Sen toppade jag med jordnötter och gjorde en sås på soja, ingefära, fisksås, citronsaft och lite chili och sweet chilii-sås som jag marinerade salladen i och sen la jag laxen på grillen på HÖG värme typ 30 sekunder på varje sida innan jag skivade den. Det hade varit ljuvligt med färsk koriander på men hade jag inte så jag blandade i lite fryst och toppade med mynta. Urgott! Nästa gång ska jag ge mig på att göra en pokebowl med laxen tror jag... Måste få till någon god sås till bara för annars blir det lätt så torrt tycker jag men jag tänker mango, avokado, ris, rödkål, laxen vänd i någon soja kanske och edamebönor? Sesamfrön? Har inte hittat någon god srirachamajjo jag gillar men något sånt vill man ju ha på....