Godmorgon från ett isande vitt Skåne, det verkar sikta mot plusgrader på julafton som vanligt tyvärr men bara detta lilla frostlager gör ju SÅ mycket för vinterkänslan!! Jag började morgonen med att testa guldgröt, en havregrynsgröt med gurkmeja som jag såg i tidningen Buffé. Jag har ju lagt av med mina gurkmejashots för jag klöks (skånsk ord??) på att det inte löser upp sig i vattnet men när det värms upp är det lite bättre! Dock insåg jag nu att de inte hade någon svartpeppar i receptet så så är det svårare att ta upp. Recept gurkmeja Ingredienser: 2 1/2 dl havredryck 2 1/2 dl vatten 1/4 tsk malen kardemumma 1/4 tsk malen gurkmeja 1 krm salt 1 krm vaniljpulver 1 tsk honung 1 1/2 dl glutenfria havregryn 2 tsk mandelsmör 1 skivad banan 1 dl granola Man kokar helt enkelt ihop gröten och toppar med mandelsmör, banan och granola -buffé körde med kvarg på också men jag gällde på havremjölk istället. Gott sätt att få i sig gurkmejan men saffransgröten är ju tusen gånger godare - mandelsmöret och bananen och granolan på toppen är ett krav för att helheten ska bli god och den var krämig och härlig i sin konsistens.