Well HELLO första riktiga arbetsdagen 2022!!! Och hello någon slags vardags om vi ska dra igång igen.... Charles fritids var stängt igår så därför skippade vi måndagen också och satsade på att dra igång allt idag när skolan ändå drog igång också... Eftersom det gick corona i hans klass innan jullovet och han dessutom var magsjuk så blev det ju att vi gick hem betydligt tidigare än vi hade tänkt oss på jullov och vi skrapade alltså ihop FYRA hela veckor tillsammans, herregud så länge ändå! Supermysigt, viktigt och härligt att tanka på med TID och närhet och verkligen vara tillsammans MEN ack så tärande i slutet också eftersom lillebror är inne i en ruskigt arg stark fas just nu som ni säkert läst på instagram... Så back to rutinerna tror jag kommer vara bra för oss alla! Jag börjar morgonen med att gå tillbaka till frukostar med boost i efter att ha ätit goda glutenfria mackor varvat med risgrynsgröt hela december! Behövde en paus från att jaga näring hela tiden men här är en acaibowl med kokosgrädde toppad med chiafrön och hempfrön för att få i mig mycket av bra fetter, fullvärdiga proteiner och en hög med antioxidanter! Helst vill jag äta ostmackor till frukost och kvällsmat varje dag men nu gäller det att ta ett nytt grepp igen. Jag har inte levt inflammatoriskt i december utan skippade fortfarande gluten och åt nog 20-30% av av det sockerintag jag brukar ha i december så jag ballade inte ur utan levde rätt schysst mot min kropp MEN jag pallade inte boosta mig. Jag bakade detta brödet i helgen och HERREGUD vad gott det var!! Som ett fikabröd och det får nog bli helglyxbröd att ha i frysen för annars kan jag nog äta upp ett helt bröd till både frukost, lunch och middag, haha. Ingredienser för glutenfritt magiskt bröd med schyssta ingredienser (ja kanske inte sirapen då, den kan man dra ner på rejält!) 75 g majsmjöl 400 g glutenfri havremjöl 1 dl glutenfria havregryn (glutenfria om du har celiaki) 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1½ msk chiafrö 1 msk psylliumhusk 7 dl filmjölk eller naturell yoghurt, 3% 1 dl sirap, mörk 1 äpple, rivet Äkta smör till formen Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser. 3. Rör ner yoghurt, sirap och äpple. 4. Häll smeten i en smörad, avlång brödform. Strö på solroskärnor eller pumpafrön eller om du vill toppa med något annat och ställ in formen på första falsen nerifrån, dra ner värmen till 175 grader. 5. Grädda 1 timme eller tills brödet är genomgräddat, men inte torrt. Testa med en sticka, eftersom gräddningstiden kan variera i olika ugnar. NJUUUT!! Jag hittade receptet här och detta är ett perfekt helgbröd helt klart, funkade super att frysa och ta fram i bitar också! Och så här har helgen sett ut här hemma... VI lever numera i en sporthall mer eller mindre, haha. Det känns skönt att skol- och jobbstarten bara är 3 dagar innan helgen kommer igen för mina barn är inte såna som är peppade på att gå tillbaka - det är en STOR kulle vi ska över för att komma in i rutinerna igen och jag hoppas innerligt ingen av dem blir sjuka närmsta veckan iaf så "inskolningen" inte avbryts för det var mycket empati, kärlek, pepp och trygghet som skulle till imorse för att få iväg dem på ett tryggt sätt att vinka hejdå till oss. Framförallt för C som uttryckt oro och nervösitet sista dagarna, det ter sig till slut i fysiska besvär som magont eller som imorse - huvudvärk. (han coronatestades igår just in case inför skolstarten eftersom huvudvärk är något diffust...). Men vi var modiga, han och jag - vi är bra på att pusha igenom såna här grejer där han vågar till slut ändå fastän det är läskigt. Vi pratade mycket om hur det känns när man är nervös, var i kroppen det känns och hur vi tror att den oron ser ut. En rund form som var svart och vit konstaterade han och vi lyssnade på låtar som känns extra trygga i bilen pratade med fröken när vi kom dit som hjälpte till över tröskeln - jag är SÅ glad att han har en så fantastisk fröken som tar honom på så bra sätt. Så - nu är jag också modig och sitter på mitt kontor och kämpar mig igenom mailen och en del riktiga surdegar fulladdade med ångest. Första dagarna på 2022 blev inga roliga alls för Kajson Event AB tyvärr, ruskig tung start. Och jag är SÅ TRÖTT på corona-skiten som stoppar mig, som stoppar mitt bolag, projekt, omsättning och skapar så mycket oro. Eventbranschen är inget att rekommendera i en pandemi kan jag säga! Men jag kavlar upp ärmarna för tredje året och försöker ha det mjukt och snällt omkring mig under tiden. Hur har er jobbstart varit?