HURRA för kanelbullens dag!! Ännu en sak som förstärker att Oktober och hösten verkligen är här... Jag provade baka glutenfria kanelbullar för första gången i helgen och det var svårt att få till degen perfekt för utseendet, just min det blev för kladdig men vad gör det när fyllningen är så god som man smetar ihop det ändå och smaken på kanelbullarna var precis så goda som "vanliga" så här kommer receptet jag hittade här hos bästa glutenfria godsaker. Jag provar allra helst hennes recept när jag vill baka sånt som ligger så nära mina vanliga val bröd och bak som möjligt. Äsch hur den ser ut spelar ju egentligen ingen roll- det är ju hur den smakar och den smakade SÅ gott! Ingredienser: Bulldeg: 50 g jäst 5 dl mjölk 2 msk fiberhusk 150 g rumsvarmt smör 1 dl vit sirap 1/2 dl strösocker 1/2 tsk salt 2 tsk stötta kardemummakärnor 1 ägg 11 dl glutenfri mjölmix, tex Finax eller Semper mix Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 msk malen kanel Uppvispat ägg och pärlsocker till garnering Gör så här: 1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. 2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. 3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig 4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. 5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del. 6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över plattorna och rullar ihop och skär till bullar att lägga på plåten 8. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter. 9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter. Glad kanelbullens dag!