Hej lördag och hej nybakat bröd, mmm!!! Glutenfritt bröd såklart och detta receptet passade mig för det var enkelt och gick fort att göra och skulle bara jäsa en gång - jag orkade inte ens köra med degkrokar utan vevade ihop det och jag hade ingen fiberhusk så jag tog chiafrön men det gick kanon ändå! Glutenfritt bröd i form - recept från Glutenfriagodsaker25 g jäst4 dl)mjölk (det går också bra med vatten)1 msk fiberhusk (det går också bra med chiafrön)2 dl glutenfria havregryn (kan bytas till boveteflingor)1 msk)ljus sirap (det går också bra med strösocker eller honung)2 msk rapsolja1 tsk salt4 1/2 dl glutenfri mjölmixSmör och glutenfri mjölmix till formen Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den tills jästen löst upp sig. Tillsätt fiberhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt sirap, olja, salt och mjölmix. Arbeta ihop degen med degkrokar. Mjöla degen runtom och tryck ut den i en smord och mjölad form (24 cm i diameter) med löstagbar kant. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter, tills brödet fått fin färg. Lycka till!