Okej jag har ett choklad sug - ja och mat sug faktiskt - utan dess like just nu.. tänker på vad jag ska stoppa i mig dygnet runt och fokus är ju helst antiinflammatoriskt så för att hålla mig borta från sockret bestämde jag mig för att baka lite glutenfritt med bra ingredienser… Först ut blev dessa ”caramel snickers” jag hittade hos My Kitchen Stories… Ingredienser (botten):2 dl jordnötssmör 1,5 dl havregryn (kan bytas ut mot 2 dl kokosflingor för glutenfritt) Gör såhär:1. Täck formen med bakplåtspapper.2. Knåda ihop jordnötssmör och havregryn (eller kokosflingor) till en formbar smet. 3. Tryck ut smeten i formen så den täcker botten. Ingredienser (kolafyllning):20 mjuka dadlar1 dl kokosmjölk (ej light) Gör så här:1. Kör dadlarna i en mixer tillsammans med kokosmjölken tills du får en slät smet. Bred ut den över botten. Ställ formen i frysen. Ingredienser (topping): 100 g mörk choklad (80%) Gör såhär:1. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i microvågsugn. Låt svalna och tjockna till sig lite innan du täcker dina snickersrutor med chokladen.2. Ställ formen i kylskåpet och skär kakan i jämnstora rutor med en varm kniv strax innan chokladen stelnat helt och hållet. Jag har mina i frysen för jag hade för få dadlar till mittenlagret så den blev lite ljus och lös - men den lilla mumsbiten gör helt klart sitt för chokladsuget! Och nu får det nog bli en innan jag hämtar barnen. Smarr!