Jag återställer mig ju lite extra med enbart antiinflammatorisk kost just nu efter semesterveckan på sportlovet så jag har fokus på riktigt bra antiinflammatorisk mat och då hittade jag detta receptet hos Tarmgodis som jag lagade till lunch fullt med bra näring och schyssta kryddor som hjälper systemet balansera sig. Det ser ju inte mycket ut för världen men varma grytor så här på vintern är precis det jag vill äta till lunch. Jag la i lite extra grönsaker i receptet för att boosta ännnu mer och det blev supergott! Ingredienser 4 port1 gul lök3 vitlöksklyftor250 g blomkål1 msk curry1 msk gurkmeja1 tsk torkad chili1 ekologisk lime3 dl röda linser400 g kokosmjölk6 dl vatten3 tomatersaltpepparkokosolja till stekningJag la till zucchini, röd paprika och morot också Gör så här: 1. Hacka lök och två vitlöksklyftor.2. Stek i kokosolja på låg värme.3. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg i stekpannan.4. Tillsätt curry, gurkmeja, torkad chili, limezest, linser, kokosmjölk och vatten (samt extra grönsaker om du lägger i det) Låt koka i ca 10 minuter tills linserna fortfarande har lite tuggmotstånd.6. Pressa eller riv i den sista vitlöksklyftan.7. Skär tomaterna i bitar och lägg i tillsammans med linsgrytan.8. Smaka av med salt, peppar och pressad lime. Färdigt!