Jag börjar sakta gå tillbaka till lite mer fokus på antiinflammatoriskt levnadssätt än jag levt i sommar... Det blev lite mer njutning (också viktigt när man lever antiinflammatoriskt dock!! Känslan av förundran sänker ju faktiskt inflammationsmarkörerna) med vin, choklad, glass och riktig pizza och pasta då och då och jag orkade inte göra grönkålsjuicer och dricka gurkmejashots stup i kvarten. Å andra sidan åt jag massor med grönsaker och bär så det jämnade kanske ut det hela. Men nu i höst hittar jag en vettig balans igen, jag var ju SUPERSTRIKT när jag läkte och började resan och gjorde lite mer än ett år av att verkligen ha fullt fokus på kosten, djupandning osv men nu handlar det om att hitta rätt balans. Jag vill äta en vanlig pasta den gången i månaden jag kanske är sugen på det, eller riktigt god pizza. Men som vana så fortsätter jag glutenfritt, drar ner på vitt socker och boostar mig rejält med grönsaker i alla former. Och emellanåt så kan jag extraboosta mig med gurkemeja i olika former, oftast i en shot eller drink och ibland på vintern med golden milk. Och för att orka göra det så brukar jag blanda till en färdig blandning och har på burk så jag kan strö i den i såväl vatten med äppelcidervinäger som i uppvärmd havremjölk med honung och kokosolja eller rakt ner i havregrynsgröten när jag vill göra guldgröt. Jag blandar helt enkelt ihop dessa i en burk: Gurkmeja 1/2 dl (ekologisk) Ingefära 1/2 dl (ekologisk) Ceylon kanel 1/4 dl (ekologisk) Cayennepeppar eller svartpeppar 1/2 msk (kan ta lite mindre) Idag blev det drink med äppelcidervinäger i. Och nej, det är inte gott - absolut inte! Men man överlever det och känner sig stärkt efter att man boostat upp systemet, haha. Tycker man det är helt fruktansvärt kan man blanda det med juice istället för vatten. Eller göra en mindre shot så det är över på en klunk, haha.