Jullovsdagarna fortsätter och idag ska jag och syrran och våra barn bo över hos mamma och pappa och kolla på gamla semesterfilmer ikväll tänkte vi och planera för nyår som vi ska fira här hemma samma lilla bubbla som senaste månaden såklart. Det blir många smårätter tänkte vi! Smarr! Det är väldigt grått idag men en gång innan julafton och på självaste juldagen dök solen upp och förgyllde vårt liv och jag fångade solnedgången på stranden båda gångerna... Det är ju magiskt att bo så här, och att jag fick en SUP i julklapp för att börja paddla ut, meditera, yoga eller bara dricka en kopp kaffe där ute i havet är ju så rolig julklapp. Något förvirrande över hur jag ska orkar asa ner den dit och hem igen men det har jag sagt till Rickard att han får lösa, haha. Jag drar nog igång först i vår dock men nästa höst oc vinter kanske jag skaffar mig en våtdräkt och kör året runt? Vem vet... Detta liksom, denna solnedgången 25e december 2020... Otroligt! Ser ni mig framför er? Haha, jag fick med kajaksett också, skrattade hysteriskt när jag fick det på julafton, hysteriskt när vi packade upp det och jag provade bära den astunga väskan och ännu mer när han skulle förklara hur enkelt det kommer bli MEN jag är superpeppad på att dra igång i vår - och då kanske vi klurat ut hur jag ska på ett otympligt sätt få ner och hem den och var den ska förvaras också.... jag AVSKYR nämligen slit och släp och att hålla på och mecka med grejer och vara materialare rent generellt så den biten måste lösas innan jag kan se fram emot det på riktigt. Vi sorterar fotbollskort och pokemonkort och ritar och spelar spel också. Och fikar. Man måste ju fika en eller två gånger per dag när det är jullov tänker jag, eller hur? Igår fikade vi på detta och nu har killarna börjat äta upp pepparkakshusen, jag håller mig till vanliga pepparkakor för jag gillar inte segt gammalt pepparkakshus som stått framme en månad, haha. Gör ni det? Imorgon ska vi bjuda vår gamla bubbla vi klev ur i höstas på champagne (alltså de två familjerna vi t ex firade midsommar med där barnen går på samma förskola men nu går ju dem inte på förskolan så nu har vi skippat leka på lovet) på champagne utomhus med avstånd för att skåla in det nya året. Vi skulle firat nyår ihop men det ställde vi in såklart, men ett glas iskallt champagne i trädgården eller på stranden ska vi få till iaf. Just ja, ni var många som frågade efter receptet på den här rätten vi åt någon dag och det är SÅ gott så det ska ni såklart få: Ingredienser 6-8 Matsuhisadressing 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 0.5 msk finhackad ingefära 2 msk japansk soja 1 msk vatten 1 tsk strösocker 1 msk sesamolja 2 msk neutral rapsolja Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med övriga ingredienser. Lax 400 g färsk odlad laxfilé utan skinn 0.5 kruka dill 1 kruka koriander 1 msk rostade sesamfrön Skär laxen i två eller tre smala bitar längs med och halstra laxen snabbt på grillen runt om ca 30 sekunder per sida och skär sedan upp i bitar och hacka eller plocka örrterna och toppa sedan laxfatet med såsen, örterna och sesamfröna. SMARR! Vi brukar äta den med tabboleh eller ris eller bara enkel couscous. NU - leta nyårsdesserter... Tror jag ska göra tre stycken, haha.