Godmorgon denna småkvittrande tisdag. Vi kliver vidare i vabblandet, de är typ friska eller Charles har jag inte snytit en enda gång så det har knappt varit snor på honom men lät rosslig i halsen i söndags och August är lite mer snorig så vi håller oss hemma. Ingen feber och ingen sjukdom tack och lov så imorgon kan de leka med mamma och pappa så får jag jobba ikapp lite då, Får väl se om Charles går tillbaka till förskolan i slutet av veckan. Själv kämpar på med alla kostförändringar… detta hade HELT KLART varit lättare att genomföra om jag inte hade småbarn och familj liksom… Då hade jag rensar skafferiet och bara haft glutenfritt och sockerfritt och laktosfritt och det hade inte luktat kaffe på morgonen… (och innan ni säger att jag kan ge samma till familjen så NEJ den fighten orkar jag inte ta just nu, det är tufft nu att fokusera på att få mig själv allt detta, har inte orken att ordna till alla och servera något som risken finns att de inte äter. Så gör annorlunda till mig helt enkelt). Vissa saker är lättare att förändra än andra. Vissa tips på recept är rent av äckliga så dem skiter jag i. Det får inte vara för avancerat och det ska helst kännas som en så liten ”uppoffring” som möjligt. . Att äta gluten och sockerfritt är en sak men att äta antiinflammatoriskt och nyttiga saker som GER rätt näring är något helt annat. Så mer fokus på vad jag ska få i mig på en dag (myyycket) än vad jag ”inte” ska äta och saknar. Vissa dagar går det lätt, andra är det skitjobbigt men jag håller i och känner mig lite deppig… oftast är det när jag har smärtskov som senaste veckan... Detta brödet åt jag till äggmackorna imorse från Glutenfria godsaker Glutenfritt grötbröd i långpanna (12 rutor) 3 dl glutenfria havregryn 5 dl vatten 50 g smör 50 g jäst 3 dl mjölk 1 msk fiberhusk 2 msk flytande honung 1 1/2 tsk saltbov 9 dl glutenfri mjölmix fast jag tog bara 4 och körde bovetemjöl och havremjöl Blanda ihop havregryn, vatten och smör i en kastrull och låt koka ihop några minuter till en gröt. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölken i gröten. Låt svalna tills gröten blir fingervarm (37 grader). Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad om du vill skynda på avsvalningen. Smula ner jästen i en bunke och rör ut jästen med den fingervarma gröten. Tillsätt fiberhusk, socker, salt och mjölmix. Arbeta ihop degen ordentligt, gärna i assistent. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen i en långpanna, ca 30×40 cm, smord med smör eller klädd med bakplåtspapper. Platta eller kavla ut degen så att den täcker långpannan. Skär eller sporra ut rutor i degen. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. Grädda brödet i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30-40 minuter tills det fått fin färg Jag älskar ju svärmors grötbullar så att inte äta dem i påskas och att faktiskt ha en påse i frysen jag inte kommer äta gjorde att jag googlade fram detta recept. Har dem i frysen och tar fram en på morgonen som toppas med äkta smör och ägg som imorse eller ost om jag vill ha snäll-macka för själen. Nu - vabbdag med två små hjärtan, så här såg det ut igår: Fram med allt helt enkelt! Ha en fin dag!